pic

Med Trebitt Terrassebeis får du en holdbar behandling i farver, som giver et roligt indtryk, og som harmonerer med omgivelserne.
Trebitt Terrassebeis er en speciallasur til behandling af imprægneret træværk som fx træterrasser, lævægge, havemøbler etc. Lasuren beskytter mod fugtindtrængning og sprækker, misfarvning, skadelig lysnedbrydning og indeholder midler mod misfarvninger og belægninger. Giver op mod 3 års beskyttelse afhængig af slitage.

Trebitt Terrassebeis har en fyldig konsistens, der bevirker, at den kan påføres uden stænk og spild. Lasuren er baseret på alkydolie. Pensel rengøres i sæbe og vand.

Til højre finder du en komplet trin-for-trin vejledning både for nyt og tidligere behandlet træværk.

Vi ønsker dig god fornøjelse med arbejdet!

NYT TRÆVÆRK

Når du skal behandle nyt træværk, skal du først sikre, at dette er rent og tørt. Nyt imprægneret træværk bør tørre 2-4 uger inden behandling, afhængig af vejret.

1. Udtræk af kobbersalte, der kan ses som grønne krystaller, fjernes. Brug en haveslange og en gulvskrubbe.

2. Når træværket er tørt, påføres Trebitt Terrassebeis – 1-3 brætter ad gangen – i hele brættets længde. Påfør ét strøg og tør den overskydende beis af med en tør, fnugfri klud Terrassebeisen skal trænge ind i træværket og må ikke danne en film på overfladen.

HUSK!
Tjek de lokale vejrmeldinger, så du er nogenlunde sikker på, at det ikke regner de første 24 timer efter påføring.

Lave temperaturer og høj luftfugtighed forlænger tørretiden.

Læs og følg nøje den brugsanvisning, der findes på produkterne.

Vi anbefaler ikke at bruge en højtryksrenser, da dette nemt kan give træværket en ru overflade.

TIDLIGERE BEHANDLET TRÆVÆRK

Når du skal behandle tidligere behandlet træværk, begynder du med at fugte undelaget. Fjern derefter det vand, der måtte ligge tilbage på træværket.

1.
Påfør Jotun Terrasserens og lad det virke i 15-20 min. Hold rensemidlet fugtigt under processen. Rengør ikke for store områder ad gangen. Skrub og skyl godt efter med vand. Gentag behandlingen hvis nødvendigt. I de tilfælde, hvor gulvet er meget snavset eller, hvor der er flere lag med gammel træolie, skal behandlingen gentages (lag af gammel maling eller beis skal fjernes forinden ved enten at skrabe, slibe eller anvende malingfjerner).
OBS: husk at beskytte hud og øjne.

2.
Påfør Jotun Terrassebleker på det fugtige træværk for at blege og neutralisere træet. Lad det virke i 20 min. Hold blegemidlet fugtigt under processen.
Skyl godt efter med vand. Anvend en haveslange. Jotun Terrassebleker sikrer en god vedhæftning og forlænger holdbarheden af den terrassebeis, der påføres. Med Jotun Terrassebleker genskaber du træværkets natulige friskhed.

OBS: husk også her at beskytte hud og øjne.

3.
Når træværket er tørt, påføres Trebitt Terrassebeis – 1-3 brætter ad gangen – i hele brættets længde. Påfør ét strøg og tør den overskydende beis af med en tør, fnugfri klud Terrassebeisen skal trænge ind i træværket og må ikke danne en film på overfladen.